Arama

12 Şubat 2007 Pazartesi

The Prestige (2006)

***** Prestij Meselesi *****

Konusu şöyle; Robert Angier ve Alfred Borden beraber çalışan iki sihirbazdır. Borden'ın gösteriye heyecan katma tutkusu Angier'ın sevgilisinin ölümüne sebep olunca birbirlerine düşman olurlar ve uzun yıllar boyunca birbirlerinin kuyusunu kazmaya ve diğerinden daha iyi bir illüzyonist olmaya çalışırlar.

Ne anladım; Christopher Nolan, Memento isimli şaheseriyle en azından benim kitabımda ulu yönetmen kategorisinde yer alan bir şahsiyet. Bu sefer yine kardeşinin yazdığı, roman uyarmasını almış gene mükemmel bir film yapmış. Film boyunca bir Angier'in bir Borden'ın tarafını tutuyoruz, gözlerimizle gördüklerimize inancımız giderek azalıyor, kendimden şüphe ediyorum. Tesla'yı oynayan David Bowie başta olmak üzere karakterlerin her biri etkileyici şekilde zihnimize kazınıyor. Insomnia ile tempo kaybeden, Batman ile bambaşka bir yöne sapan Nolan tekrar başladığı zirveye geri dönmüş.

Aklımda kaldı; Algiers gösterisini dublörüyle yapar ama sonuçta seyircilerin önünde kalıp alkışlara selam veren dublör olur. Algiers de sahnenin altında kendisini göremeyen seyircileri hayalinde selamlar. Gerçek işi yapıp da takdiri başkasının almasına güzel bir örnek.

Sonuç; bu sene bundan iyi film görmedim daha.

Sinemada izlediydik

http://www.imdb.com/title/tt0482571/

1 yorum:

volkan dedi ki...

bundan iyi bi film gordun aslinda...ama iluzyonla sana bu filmi cok gusel gostermisler...kandirildin...