Arama

12 Şubat 2007 Pazartesi

Flyboys (2006)

*** Amerikalılar uçmayı öğreniyor ***

Konusu şöyle; Birinci Dünya savaşına Amerika girmemiştir henüz, uçaklar yeni gelişmeye başlamıştır. Bir grup Amerikalı genç uçak kullanmak hevesiyle gönüllü olarak Fransız ordusuna girer ve Lafayette birliğinde önce eğitim alırlar, sonrasında savaşta yer alırlar.

Ne anladım; filmi Tony Bill diye bir adam yönetmiş, uydurma gibi isim. Gerçek bir birlik ve olaydan yola çıkılmış hikayede. Teknolojinin gelişmesi ve hemen insanlık aleyhinde kullanılmasını görüyoruz ama tabii filmin derdi bu değil. Pearl Harbour, Top Gun tarzında bir film.

Aklımda kaldı; pilotları uçuşa hazırlamak için dönen sandalye üzerinde biraz çevirip sonra düz bir tahta üzerinde yürümelerini istedikleri ilkel bir eğitim vardı. Olayın başlangıcı buymuş demek ki.

Sonuç; izledikten sonra tipik Hollywood çöpü diye burun kıvırmakta mümkün, eh işte eğlendik demekte, sonuçta unutulacağı kesin.

2 şubat cuma günü Volkan ve Yeşim'le izledik. Projeksiyonda ilk izlediğimiz film oldu

http://www.imdb.com/title/tt0454824/

1 yorum:

volkan dedi ki...

Evet doğru söylüyo beraber izledik...Bazen eğlenceli vakit geçirmek için böyle filmler de izlemek lazım...Film işte çok takılmamak lazım, unutursun gider filmi, ama filmi beraber izlediğimiz unutulmaz...Anladın sen onu...