Arama

15 Şubat 2007 Perşembe

Hollywoodland (2006)

*** Superman dönmüyor, ölüyor ***

Konusu şöyle; televizyon dizilerinde oynadığı Superman rolüyle meşhur olan George Reeves 1959 yılında, bir gece yatak odasında ölü bulunur. Görünüşe göre arkadaşlarıyla oturmuş, eğlenmiş sonra da üst kata çıkıp kendini vurmuştur. Bir kaç hafta sonra Louis Simo isimli detektif Reeves'in annesi tarafından olayı araştırması için tutulur. Bir taraftan geri dönüşlerle Reeves'i o geceye getiren olayları izlerken diğer taraftan da Simo'nun bu olay çerçevesinde onu anlama ve olayı çözme çabalarını takip ederiz.

Ne anladım; bir olaya farklı açılardan bakıldığında farklı hikayelerin çıkabileceği üzerine kurulu filmlerden. İntihar eden oyuncu sektörün kalantor adamlarından birinin karısı ile beraberdir, ama Reeves'in aynı zamanda yeni bir sevgilisi de vardır dolayısıyla adam da kadın da işlemiş olabilir cinayeti. Öte yandan Reeves sinemaya geçmeye çalışmaktadır, ama formunu ve kendine güvenini kaybetmiştir yani kendini de vurmuş olabilir. Üst düzey oyuncu kadrosuna rağmen amaçsız bir hikaye var ortada. Kimi takip edeceğimizi şaşırıyoruz ve bir süre sonra film kopuyor. Henüz izleyemediğim Black Dahlia'ya benziyor gibi hem görsel hem konu olarak ama ona göre daha anlaşılır.

Aklımda kaldı; Superman dizisinin çekimlerini gösterdiği yerler; iple uçurmaya çalışmaları, Reeves'in Çelik Adamım ben diyip pantalonunu indirdiği sahne komikti. Yatak odasında tavandaki kurşunun bir sonraki sahnede güneşe döndüğü geçiş şıktı bi de.

Sonuç; film bitiyor ve "ee noldu şimdi" diyip kalıyoruz

14 şubat çarşamba gece merveyle izledik

http://www.imdb.com/title/tt0427969/

Hiç yorum yok: