Arama

29 Mart 2008 Cumartesi

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

***** Kan banyosu *****

Konusu şöyle; Benjamin Barker (Johnny Depp) güzel karısına göz koyan Yargıç Turpin tarafından haksız yere suçlanır ve 15 yıl sürgünde yaşar. Döndüğünde karısının kendisini öldürdüğünü ve kızının yargıçın evlatlığı olduğunu öğrenir. Adını Sweeney Todd olarak değiştiren Benjamin'in asıl mesleği berberliği icra etmeye başlar. En büyük yardımcısı da alt katında etli turtalar yapan ama Sweeney gelene kadar turtalara koyacak et bulamayan ev sahibesi Bayan Lowett'dir (Helena Bonham Carter)

Ne anladım; orijinali bir Broadway müzikali olan Sweeney Todd tam Tim Burton'ın filmografisine yakışacak hikayeymiş. Son derece trajik olan hikaye sürgünden gelen bir gemiyle başlıyor. Karayip Korsanlarından beri gemiden inemeyen Depp şarkı söyleyerek iniyor gemiden. Diğer Stephen Sondheim müzikallerine göre daha az melodik parçalarla bezeli müzikal Helena Bonham Carter'ın dünyanın en kötü turtaları parçası ve Depp'in "You sir!" parçaları ile eğlenceli de olabiliyor. Pirelli rolünde Sasha Baron Cohen, kötü adam yargıç ise Alan Rickman var. Usta senarist John Logan'ın uyarlama çalışması son derece başarılı. Kan kullanımı giderek artan film Burton'ın en karanlık ve karamsar filmi herhalde.

Aklımda kaldı; bahsettiğim parçalar. Sandıktaki yarı ölü ceset sahnesi. Mekanizmalı traş koltuğu.

Sonuç; çok kanlı ve başarılı

29 mart cumartesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0408236/

1 yorum:

kilavuzkarga dedi ki...

Hiçkok'un "hiçkorkmam" diyenlere kırmızı pabuç giydirdiği bir dizi serisi vardı... Başındaki nükteleriyle güldürür ardında da bizi koltuğa çivilerdi... Çivilerdi mecazını "kendine bağlardı" manasında diğil "içimizi acıtacak kadar korkuturdu" baabında şeettirdim belirtmeden geçemiiciim... Gene bu üstat başta bizimle dalgasını geçiceğini sanıyoruz, lakin olayı kişiselleştirmiş ve bi seyircisine takmış... Ona mektup atam ve çok kanlı olduğunu iddia eden küstah TVmanyağına sesleniyor: "Aha da bu bölümü senin için çektim" diyor... İşte o bölümden daha kanlıydı bu film... Bilmem anlamadığımı anlatamadım mı?