Arama

9 Mart 2008 Pazar

I Am Legend (2007)

*** 28 gün sonra da Londrayı gezdik, bi de New York'u gezelim ***

Konusu şöyle; kansere çare arayan bilim adamları genleriyle oynanmış bir virüs yaratarak başarılı olurlar. Kısa süre sonra bu virüs tüm insanlığı zombilere çeviren bir tehdite dönüşür ve dünya nüfusunun çok büyük bir kısmı ölür, küçük bir kısmı zombi olarak yaşar, bir tek kişi de bağışık olarak hayatta kalır. Virüsün yapımında da çalışmış olan askeri doktor Robert Neville (Will Smith)

Ne anladım; Constantine ile tanıdığımız Francis Lawrance, daha önce Charlton Heston'la sinemaya Omega Man ismiyle uyarlanmış olan bir romanı üçüncü kez aktarıyor. Senaryoda Akiva Goldsman'ın da imzası var. Bu sefer Neville olayın sebebine de bulaşmış, bir bilimadamı olarak tanımlanıyor. Bütün Manhattan ona ait, gerçi yolları otlar bürümüş ve geyikler koşturuyor ama sonuçta tüm şehir emrine amade. Bu fantezi mükemmel biçimde perdeye yansımış. Ancak "gece avlananlar"ın görünmesi ile film zayıflıyor ve bence tırt bir finale doğru sürükleniyor. O ana kadar en üst düzeyde zevk alınıyor o yüzden izlenmeyi hakediyor. Kadının Neville'i kurtarması (nasıl becerdi o işi, oraya gelmesi bile mucize) ve final (madem sen de sığıyosun o deliğe niye girmiyosun kardeşim) ciddi senaryo boşlukları olarak görünüyor. Bir de bu "bak genlerle falan fazla oynayıp tanrının işine karışırsanız felakete sürükleniriz" korkutmacası çiğ kalıyor.

Aklımda kaldı; şehirde geyik avı. Gece avlananlar çok kötü canlandırılmış şehir görüntülerinin mükemmelliği yanında. Neville'in tuzaktan kendini kurtardığı ve yaratıkların saldırdığı sahne.

Sonuç; izlenir

8 mart 2008 ctesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0480249/

1 yorum:

kilavuzkarga dedi ki...

28 gün sonradan arak ama ondan daha bir efektli diyelim... Holivut işte... konu bulamıyor ama araklarsa da b.kunu çıkarak b.k gibi parası var... Adam 28 gün sonrayı hem DVD kamerayla çekmiş... hem de o sahneleri çekebilmek için sabahları çok erken kalkmış :)