Arama

13 Mart 2008 Perşembe

The Darjeeling Limited (2007)

**** I love the way this country smells. I'll never forget it. It's kind of spicy. ****

Konusu şöyle; üç erkek kardeş en son bir sene önce babalarının cenazesinde görüşmüşlerdir ve hepsinin hayatlarında zor bir dönemdir. Büyük kardeş Francis (Owen Wilson) kendisini öldürmeye çalışmıştır, Peter (Adrian Brody) karısı doğurmak üzere olmasına rağmen ondan uzaklaşmıştır, Jack (Jason Schwartzman) kız arkadaşından ayrılmıştır ancak saplantı şeklinde onu aramaya devam etmektedir. Francis hep birlikte Hindistan'da kendilerini arayacakları bir yolculuğu çıkmaları konusunda ikna eder, ancak yolculuk kısa sürede planların dışına çıkar.

Ne anladım; Wes Anderson birbirinden ilginç filmler çıkartan kendine has bir sinemacı. Bu sefer sevdiği temanın göbeğine bir kendini bulma hikayesine dalmış. Hayatı simgeleyen trenle başlayan yolculuk yazan ekibin öncesinde gerçekten yaptıkları bir doğu yolculuğunun güzel meyvesi. Babalarının gözlüğü, traş bıçağı ve çantalarını serüven boyunca taşıyan oğullar metafor olarak da yaratıcı. Yönetmenin önceki işleri Royal Tenenbaums ve Life Aquatic'in karışımı denebilecek tatta ve bence ikisinden de iyi. Görüntüler bir Hindistan klibinde görülecek kadar canlı renklerle bezeli. Fikir olarak bir Oceans' 12 felaketinin tekrar yaşanabileceğinden korktuğum film aksine çok uyumlu herbiri farklı karakterleri temsil eden 3 kardeşten çok iyi oyunlar çıkartarak keyifle ilerliyor.

Aklımda kaldı; filmin girişinde Bill Murray'in treni kaçırdığı Brody'nin bindiği ve sondaki tren yakalama yavaş çekim sahneleri netliği, renkleri ile mükemmel. Guru filminin müziği. Çocuğunu kaybeden baba ve cenaze töreni. Üç kardeşin de sırayla telefona gidip diğerlerinin "kiminle konuşuyor" dedikleri sahne. Finale yakın trenin vagonları arasında dolaşan kamera ile karakterleri gördüğümüz sahne.

Sonuç; güzel

12 mart çarşamba gecesi

http://www.imdb.com/title/tt0838221/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Theater, I hope you enjoy. The address is http://home-theater-brasil.blogspot.com. A hug.