Arama

15 Mart 2008 Cumartesi

Kite Runner (2007)

**** There is a way to be good again ****

Konusu şöyle; ilk kitabının basıldığı günlerde ülkesinden bir telefon alan Afgan göçmeni Emir babasının yakın arkadaşının kendisini ziyaret etmesi isteğiyle karşılaşır. 1978 yılında henüz küçük bir çocukken yanlarında çalışan Hazari çocukla çok yakın arkadaşlıktan yollarını ayıran hikayeyi izleriz.

Ne anladım; Finding Neverland ve Stranger Than Fiction gibi iki başarılı filmin yönetmeni Marc Forster'dan son dönemin yönelimine uygun şekilde bir ayağı ortadoğu'da bir epik hikaye. Afgan toplumunun farklı sınıflarından iki çocuğun hikayesi, Taliban'ın yükselişi ve uçurtmaların yasaklanmasına varan süreç ana karakteri üzerinden sustukça nasıl sıranın geldiğini gösteriyor. Adını saydığım iki filmin biraz gerisinde kaldığını düşündüğüm ve onlara göre daha ana akım sinema yolunda olmasına rağmen ilgiyle izleniyor. Çocuk oyuncular, özellikle Hasan'ı oynayan eleman son derece başarılı. Federer suratlı Emir'in büyüklüğü ile filmin kötü adamının arasındaki serim bölümünü pek beğenmedim ama genel olarak eli yüzü düzgün bir yapıt olarak nitelenebilir.

Aklımda kaldı; uçurtma sahneleri bilgisayar destekli de olsa uçaklar arasındaki it dalaşı gibi etkileyici şekilde çekilmiş.

Sonuç; güzel

15 mart cumartesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0419887/

Hiç yorum yok: