Arama

5 Mart 2008 Çarşamba

This Is England (2006)

**** Burası İngiltere burdan çıkış yok ****

Konusu şöyle; babasını Falkland savaşında kaybeden 12 yaşındaki Shaun annesiyle birlikte yaşamaktadır. Bir yerlere ait olma ihtiyacını Woody'nin dazlak grubuna kabul edilince tatmin eder. Hapisten çıkan Combo'nun gruba şiddet eğilimini dikte etmeye çalışmasıyla bir bölünme yaşanacaktır.

Ne anladım; 1983 yılında geçen ve yazar yönetmen Shane Meadows'un kendi çocukluğundan esinlendiğini anlattığı film, İngiliz tarihinin Thatcher ve dazlaklar gibi iki mühim olgusunu arkaplana alarak bir çocuk üzerinden dönüşüm hikayesini anlatıyor. Masum ve eğlenceli başlayan hareket nihayetinde her ideolojik harekette olduğu gibi kendi düşmanını bulup ona şiddet uygulama yoluyla kendi varlığını meşru kılmaya çalışıyor. Babasız bir erkek çocuğun kendisini sosyal olarak bir ortama ait hissedebileceği ve çok da ne yaptığını anlayamayacağı bir ortamda sonu gerçekten kötü bitebilecek bir yolun nasıl başlayabileceğini izliyoruz.

Aklımda kaldı; Thomas Turgoose patlak gözleri, sinirli tavırlarıyla hikayeyi sırtlıyor. Köprüaltı gibi bir mekanda çocuğun ekiple ilk tanıştığı sahne. Yavaş çekimlerle sanki çok matah bişeyler yapıyormuş havası verilen sahneler.

Sonuç; iyi

4 mart salı gecesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0480025

Hiç yorum yok: