Arama

11 Mart 2008 Salı

Martian Child (2007)

*** I eat lucky chunks ***

Konusu şöyle; yakın zaman önce karısını kaybeden bilim kurgu yazarı David (John Cusack) bir çocuk evlat edinmek ister. 6 yaşındaki Dennis Mars'tan insanları incelemek üzere gönderildiğini söyleyen, güneş ışığından kaçınan ve bir kutunun içinde yaşayan değişik bir çocuktur ve ilgisini çeker.

Ne anladım; Menno Meyjes senarist geçmişine sahip ve ilk uzun metrajı bu sayılabilir. Küçüklüğünden beri çok sosyal olamayan ve çocukluktan çıkamayan yazarın duygusal bir açılım yapması ve onun yanında ailesi olmayan, bu yüzden kendisini dünyalı ve normal hissetmeyen bir çocuğun yeniden insanların arasına karışması ve birlikte yaşama alışmaya çalışmaları üzerine olan hikaye komedi sularına hiç uğramadan psikolojik bir hikaye kıvamında sürüyor. K-Pax i anımsatan ama daha çok Küçük Prens'e benzetilen hikaye bana anlatım olarak Pay It Forward'ı anımsattı. Evlat edinmeye izin veren kurul, yaşlı köpek gibi standart öğeleri kullanmaktan çekinmeyen, daha önce çok karşılaşmadığımız bir hikaye olsa da hemen her sahnesi çok tahmin edilebilir sıradan bir film çıkmış.

Aklımda kaldı; Marslı dansı. Aralarda eğlenceli müziğin başlayıp "bakın bunlar da komik sahneler" diye konulmuş sahneler eğreti geldi.

Sonuç; eh işte

9 mart pazar günü izledik

http://www.imdb.com/title/tt0415965/

Hiç yorum yok: