Arama

29 Ekim 2007 Pazartesi

Transformers (2007)

*** Trafoların savaşı ***

Konusu şöyle; uzun yıllar önce Cybertron diye bir gezegende Autobot isimli iyiler ve Decepticon isimli kötüler arasında bir savaş olmuş ve büyük bir güç kaynağı olan kübün peşindeki Decepticon lideri Megatron kutuplarda bu kübün peşinde donup kalmıştır. Şimdi Megatron'un kurtulup, üstüne kübü de ele geçirip alemin başına dert olmasını engellemek için sıradan vatandaş Sam Witwicky (Shia LaBeouf) dünyaya gelen Autobotların kankası olacaktır

Ne anladım; bizden sonraki çocuk kuşaklarının çizgi filmlerinden (ya da ben kaçırdım) garanti bir konuyu sinema filmine çeviren proje. Ciddi bir bütçesi var, yönetmen koltuğunda Michael Bay. Son senelerde; dünya dışından gelenler ve bunların kötü karakterli olmaları soğuk savaş döneminin kafa yapısı ve dünyaya bakışının hortlaması gibi geliyor bana. Burada da askerlik yüceltiliyor, cesaret gibi içi boş kavramlar övülüyor. Teknik açıdan bayağı başarılı, uzun bir Citroen reklamı gibi.

Aklımda kaldı; evin çevresinde beş autobotun aileye görünmeme çabaları. Megan Fox. Leman'da gördüğüm bir karikatür (Transformerın biri imama "ne zaman secdeye eğilmeye çalışsam arabaya dönüşüyorum" diye dert yanıyordu)

Sonuç; sıkıcı

27 ekim cumartesi gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0418279/

1 yorum:

volkan dedi ki...

sen ne anlarsın lam filmden...sıkıcıymış...mis gibi filmdi, hatun taş gibiydi, ayrıca transformerler de metal gibiydi...mis gibi aksiyon filmi işte...sana illa sanatsal film olsun...sevmiosan izleme kardeşim popüler kültür ürünlerini alla alla...Para vedion mu bu filmlere sen bakiim, yoksa beleşe mi izlion netten...beleşe filme bu kadar mok atılır mı be :) köfte-hor!