Arama

2 Ekim 2007 Salı

Alpha Dog (2006)

*** He's So Lovely ***

Konusu şöyle; gerçek olaylardan uyarlanmış filmde FBI'ın arananlar listesinin en genç üyesi olan Johnny Truelove kendisine borcu olan bir satıcı borcunu ödemeyince onunla kapışır. Sonrasında tesadüfen karşılaştığı kardeşini kaçırarak gözdağı vermek ister ama serbest bırakması durumunda başının iyice derde gireceğini farkeder ve işler karışır.

Ne anladım; genç uyuşturucu satıcıları ve sokak çetelerinin içinde geçen, dili sert bir film. İlk yarım saatinde karakterleri ve aralarındaki ilişkileri vermeye çalışıyor, bu kısımlarda biraz zorlanıyor. Ama sonrasında toparlanıp kardeşin başına ne geleceğine ilgiyi çekiyor. Beğendiğim "She's So Lovely"nin yönetmeni Nick Cassavetes filmin başında çalışan ve oynayanların çocukluklarında çekilmiş videolarını bir gösteriyor. Doğduğunda herkes ne kadar aynı ama yıllar neler götürüyor mu demek istiyor ne.

Aklımda kaldı; Sharon Stone felaket kötü oynuyor. Truelove karakteri bu tür işleri becermek için biraz tıfıl ve sevimli görünüyor ama hikaye gerçek olaylara dayalı olunca diyecek bir şey yok.

Sonuç; fena değil

2 ekim salı gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0426883/

Hiç yorum yok: