Arama

21 Ekim 2007 Pazar

Cellular (2004)

* Kim Basinger emekli olsun *

Konusu şöyle; çocuğunu okula göndermesinin hemen ardından Jessica Martin (Kim Basinger) birkaç adam tarafından (başlarında Jason Statham var) kaçırılır ve bir odaya kapatılır. Adamların odadaki telefonu bir şiddet gösterisi ile parçalamasına rağmen teyzemiz kabloları kullanarak McGywervari yetenek sergileyerek rastgele bir cep telefonunu çaldırmayı başarır. Karşısına çıkan elemanı kendisini kurtarması için ikna etmeye çalışır.

Ne anladım; Phone Booth'u da yumurtlayan senaristin gene telefon takıntılı bir hikayesi. Oyuncu kadrosu çok sağlam (William H. Macy var, Chris Evans fena bir oyuncu değil vs.) ama hepsinin en kötü performansları olarak gösterebilecekleri bir toplama. Tamamen sığ senaryo ve yönetim hatası. Müzik bazı sahnelerde bambaşka modlarda çalıyor, sanki ilk taslakmış gibi duruyor, bir bütünlük yok.

Aklımda kaldı; bu kadar sağlam kadroya rağmen bu kadar dandik film yapmak başarı.

Sonuç; dişimizin kovuğuna gitmedi, tabi sonra bi film daha patlattık

20 ekim ctesi gecesi Şölen ve Tolga ile izledik.

http://www.imdb.com/title/tt0337921/

1 yorum:

Tolga YILDIRIM dedi ki...

Hakikaten kotuydu cellular. Kim Basinger'in halleri neydi oyle. Filmi izlerken cogu zaman oynadigi karaktere degil bizzat kendisine uzuldugum bir performans sergilemis Kim Basinger (icimden "vah vah", "tüüüh" diyerek seyrettim resmen).
Senaryo ise gediklerle doluydu. Filmi izlerken "iyi de neden boyle yapmadi", "e bagirsaydi ya canim" gibi soylemlerden filmi izleyemiyor insan. Hele Kerem gibi bi sinefil ile seyredince.
Gerci bu dandik filmi seyretme sansizligi bizim evde yasandi ama film seciminde Atalay ailesinin guzel 100000 filmi seyretmis olmasinin etkisi buyuk. Haliyle geriye "kendisinin B sinifi oldugunu bilmeyen B Sıfını" diyebilecegimiz filmler kalmis. Bir film daha seyrederek sıkıntıyı giderme yoluna gittik biz de..