Arama

12 Ekim 2007 Cuma

Ocean's Thirteen (2007)

** Uğursuz 13 **

Konusu şöyle; Ocean'ın ekibinin baba figürü Reuben'e William Bank (Al Pacino) isimli para babası kazık atar, kalp krizi geçirmesine sebep olur. Ekip Bank'in yeni yaptırdığı otel ve kumarhaneyi hedefe alıp bir kez daha toplanır.

Ne anladım; Soderbergh'in para makinası, ünlüler geçidi serisi devam ediyor. İlk film fena değildi, ikinci film kepazelikti, bu üçüncü film arada bir yerde duruyor. Bir konusu var en azından bu sefer ama örneğin ilk yarım saat Bank ve yapılan otelin güvenliğini anlatmak için Ocean ve Ryan oturup bilgisayar uzmanı rolündeki Eddie Lizzard'a vıdı vıdı konuşuyorlar. Bu seri o havayı vermek üzere yapılmasına rağmen nedense o eski soygun filmlerinin tadını hiç yakalayamıyor. Ekranda gördüklerimin samimiyetine inanamayınca bir bağ kuramıyorum bu seriyle.

Aklımda kaldı; Otel eleştirmeninin odasına yapılan operasyon ve başına gelenler haricinde hiç eğlenceli kısmı yok filmin. Meksika'daki işçileri Zapata'yla gaza getirip direniş sağlamak ve haftalık gelirlerinin düşüklüğünü espri konusu yapmak gibi salakça espriler de sinir bozucu.

Sonuç; iyice zorlama

12 ekim 2007 cuma

http://www.imdb.com/title/tt0496806/

Hiç yorum yok: