Arama

21 Ekim 2007 Pazar

Planet Terror (2007)

*** I'm gonna eat your brains and gain your knowledge ***

Konusu şöyle; biyolojik kimyasal bir silahın yayılması sonucu bir kasaba ve çevresindeki insanlar zombilere dönüşür ve bir grup sıradışı eleman hayatta kalıp onları durdurmaya çalışır.

Ne anladım; Grindhouse project denilen iki film birden yapımın Robert Rodrigues tarafından yönetilen parçası (diğeri Tarantino'nun yönettiği Deathproof'du) Hikaye diğer filmin de geçtiği bölgelerde geçiyor (filmin bir yerinde diğer filmdeki Jungle Julia'nın programının reklamını görüyoruz) Zombi filmleri sıradan filmlerde görülemeyecek uçuk sahnelerin sıralanmasına olanak sağlayan eğlenceli kısımları da barındırıyor. Uyuşturulmuş koluyla arabanın kapısını açmaya çalışan ve bu sırada bileğini kıran kadın, kendi kafasını havaya uçuran çocuk, kavanoz dolusu asker taşağının ortaya saçılması gibi kopuk fikirleri rahatlıkla çekmişler. Tarantino'nun oyunculuğu her zamanki gibi berbat. Filmin bir parçasının kahramanı olan kişi bir sonraki sahnede zombiye dönüşmüş olarak görülebiliyor. Ortada **eksik** bir parça var ve hatta bu izleyemediğimiz parçadan sonra karakterlerde dramatik bazı değişimler bile oluyor. Teknik ve parasal imkanı hayli yüksek olunca yaratıcı bir sinemacının neler üretebileceğini görmek için bile izlenir.

Aklımda kaldı; yerine taramalı tüfek takılan, afişte de yeralan bacak. Sarı, mavi ve kırmızı arkadaşlar (şırıngalar) El Wray denilen halk kahramanı (filmde hikayesi anlatılmıyor ama mühim biri olsa gerek)

Sonuç; zombi filmlerini sevenler için gayet eğlenceli

21 ekim pazar izledik

http://www.imdb.com/title/tt1077258/

Hiç yorum yok: