Arama

8 Ekim 2007 Pazartesi

Surf's Up (2007)

**** Dalgaların kralı ****

Konusu şöyle; yıllar önce kaybolan dünya çapında sörfçü Büyük Z (Jeff Bridges) anısına düzenlenen şampiyonaya katılmaya çalışan Cody Maverick (Shia LaBeauf) yarışma öncesinde 9 yıldır kazanan Tank Evans ile kapışır ve yaralanır. Tedavisinde yardımcı olan Geek ile Büyük Z'nin yaşadığı sahili bulurlar.

Ne anladım; penguenleri konu aldığı için sıklıkla Happy Feet ile karşılaştırılıyor. Filmin büyük çoğunluğu kurmaca bir belgesel havasında çekilmiş. Yarışmaya katılanlardan ailelerine ve hatta civardaki nesnelerle bile ropörtaj yapılmış havasında. Sürekli yürüyen bir kamera eşliğinde sanki turnuvanın kulislerinde dolaşıyoruz havasında, sanırım ilk olarak A Bug's Life'ın son yazılarında bir şaka olan bu röportaj tekniği tüm filmin anlatımı olmuş. Çok güzel ve dinamik başlıyor yarıdan sonra tempoyu kaybediyor. Zaten konusu da bildik olduğundan anlatıma yüklenmek zorunda kalınmış. Su içeren animasyonların revaçta olduğu bir dönemde çoğunlukla büyüklere yönelik espri seviyesi yüksek ve başarılı bir animasyon.

Aklımda kaldı; üzerine basılan deniz kestanesiyle ropörtaja koptum. Jeff Bridges'ın seslendirdiği şarkı. Soundtrack Green Day başta olmak üzere alternatif müziklerden oluşuyor. Sörfün tarihçesini anlattığı kısım. Babasının son resmi :)

Sonuç; guldük eğlendik.

7 ekim pazar izledik

http://www.imdb.com/title/tt0423294/

Hiç yorum yok: