Arama

29 Ekim 2007 Pazartesi

Shrek The Third (2007)

**** dada! ****

Konusu şöyle; kral olan kayınpederinin ölmesi ile yeni kral olması gereken Shrek bunun yerine yasal varis Artie'yi okuduğu okuldan geri getirip kral yapmak üzere kadim dostları eşek ve kediyi yanına katar. Bu arada Fiona da tam yola çıkarken hamile olduğunu söyler.

Ne anladım; serinin bu üçüncü filminin fragmanları, bu bölümde Shrek'in baba olduğu ve filmin küçük Shrek hakkında olacağı gibi bir izlenim bırakmıştı bende. Ancak hikaye daha çok Shrek'in bu olayı kabullenme süreci ve bu süre içerisinde bir "ezik" olan Artie karakterinin kendine güvenen biri haline getirilmesi anlatılıyor ve bebeklerle yaşam hikayesi dördüncü bölüme bırakılıyor. Yolculuk ve Shrek'in birisine eskortluk yapması ilk filmin de tüm hikayesinin oluşturduğundan biraz kendini tekrar eden ve kolaycı senaryo dikkati çekiyor. Ama esprilerin ve mizahın kalitesi yüksek. Bir hücreye kapatılmış kadınların kurtarılmayı beklemeyi bırakıp kendi başlarının çaresine baktıkları kısım gibi gene klasik masalları ve onların kalıplarını güzel zorlamalar ve tersyüz etmeler var.

Aklımda kaldı; kafasıyla duvar yıkan kraliçe. Shrek'in bebeğini gördüğü ve kafasını çevirip "dada" dediği kabusu. Eşeğin masum bakış yaparak gardiyanları ikna etmeye çalıştığı sahne. "Live And Let Die", "Immigrant Song"

Sonuç; gayet güzel

26 ekim cuma izledik

http://www.imdb.com/title/tt0413267/

Hiç yorum yok: