Arama

26 Temmuz 2007 Perşembe

XX/XY (2002)

**** Sağlıklı bir ilişkide dürüstlüğe yer yoktur ****

Konusu şöyle; Animasyon yapmakla ilgilenen Coles üniversitenin son yılında olan Sam ve Thea ile tanışır ve üçlü karmaşık bir ilişkiye girerler. On yıl sonrasında tekrar karşılaştıklarında artık değişip farklı yollara gitmişlerdir ancak eski anıların etkisi kararlarını yeniden düşünmelerine yol açar.

Ne anladım; Amerikan bağımsızları tarzında minik bir romantik film. Before Sunrise, Beautiful Girls gibi filmleri sevenlere hitap eder. Kanımca filmin sorunu ilk bölümdeki ilişkinin ikinci kısımdaki etkilere yol açacak kadar derin olduğunu hissedemememiz, ama yine de başarılı ve ilgi çekici hikaye ve karakterler anlatmış Austin Chick. Yönetmenin arkadaşı bir çiftin ilişkisini öyle etkilemiş ki filmi izledikten sonra boşanmaya karar vermişler. Bol bol Ruffalo'nun da kıçı görünüyor.

Aklımda kaldı; Tarkan'ın Şımarık'ı pek uymasa da bir sahnede çalıyor. Coles'un filmini izleyen ve yolda onu tanıyan bir izleyicinin filmi beğenmediği için parasını geri istediği (hem kendi hem ayrıldığı kız arkadaşı için) sahne komikti. Mark Ruffalo'nun filmin ilk bölümündeki bıyığı. "Just chillin, like Bob Dylan" 10 dakikalık diş fırçalama sahnesi

Sonuç; beğendim.

25 Temmuz çarşamba gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0245573/

Hiç yorum yok: