Arama

29 Temmuz 2007 Pazar

Le Concile De Pierre (2006)

** Bir Grange hüsranı daha **

Konusu şöyle; Laura Siprien (Belluci) evlat edindiği asyalı çocukla aynı korkutucu rüyaları görmeye başlayınca geçmişini araştırmaya başlar. Taş meclisi ve bir bekçiyi öldürmeye çalışan şekil değiştirebilen yaratıkların doğaüstü hikayesinin içine düşerler.

Ne anladım; Kızıl Nehirler ile tüm dünyada tanınan ve Jean Christophe Grange'nin en mistik kitabından yapılan bu uyarlama da diğer uyarlama gibi çok zayıf. En büyük sorun kitaptaki herşeyin filme yerleştirilmeye çalışılması ve bunun için tüm karakterlerin sürekli konuşması. Sinemasal anlatım yerine hikaye tamamen diyaloglara yüklenince sürekli farklı mekanlarda muhabbet eden karakterler görüyoruz. Senaryonun zayıflığının üzerine oyunculuklarda felaket. Belluci'nin yanında Catherine Denevue ve Moritz Bleibtreu herhalde kariyerlerinin en kötü rollerini oynuyorlar.

Aklımda kaldı; trafik kazası sahnesinde güya arabanın içindeki Belluci'nin görüntüsü 50'lerdeki filmlerden bir görüntü gibiydi ki tüm filme yayılan bir teknik yetersizlik tuz biber ekti yukarıdakilerin üstüne

Sonuç; en azından bundan sonraki Grange uyarlaması bunlardan kötü olamaz (mı acaba?)

29 temmuz pazar öğlen evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0447619/

Hiç yorum yok: