Arama

22 Temmuz 2007 Pazar

Live Free Or Die Hard / Die Hard 4.0 (2007)

*** Daima yanlış zamanda yanlış yerde ***

Konusu şöyle; iyice yaşlanan ve saçlarını kaybeden John McClane bu sefer internet teröristlerinin Amerika'yı resetlemesini engellemek için maceraya bulaşır. Yanında da Neo'vari Matthew Farrell (Justin Long)

Ne anladım; ilk Die Hard filminin aksiyon sinemasının en başarılı örneklerinden olduğunu düşünüyorum. Sonrakiler de belirli bir çizgi içerisinde seyir zevki veren filmler. Willis'in başarıyla canlandırdığı çok konuşan McClane karakteri Mel Gibson'ın Martin Riggs'i ile beraber en eğlenceli polis karakterleri. Bu seferki hikayede zorlama çok fazla kısım var ama yine de içerdiği mizah ve kendini ciddiye almaması sayesinde çok rahatsız olmadan bitirebildik.

Aklımda kaldı; aksiyonun en zırvaladığı sahneler en akılda kalıcıları galiba. Yangın musluğu ile helikopter düşürdüğü, polis arabasını hoplatarak yine helikopter avladığı ve tır ile jet uçağının kapıştığı sahneler kopuk ama akılda kalıcı. Yine tünelde Clane ile Farrell'in tepelerin doğru uçan bir arabadan yere eğildikleri anda iki taraflarında beliren iki aracın yarattığı boşluktan arabanın sekmesi ile kurtuldukları sahne. Kevin Smith'in Warlock'u. Credence Clear Water'ın Fortunate Son parçası

Sonuç; bekleneni yerine getiriyor

http://www.imdb.com/title/tt0337978/

Hiç yorum yok: