Arama

21 Temmuz 2007 Cumartesi

For Your Consideration (2006)

*** In every actor there lives a tiger, a pig, an ass, and a nightingale ***

Konusu şöyle; Güney Amerika'ki bir Yahudi ailesinin savaş sırasında bir akşam yemeği için toplanması konu alan küçük bütçeli bir film çeken ekibinde, internetteki bir sinema sitesinde oscara aday olabilecek bir oyuncu olduğu yazısının çıkması ile işler büyümeye başlar.

Ne anladım; Spinal Tap'in ikinci adamı Christopher Guest'ten belgesele yakın formatta bir taşlama. Hedefte sinema dünyası var. Ödül ve başarı güdümlü sistemin oyuncu, yönetmen, yapımcı, eleştirmen vs. sistemin tüm bileşenlerine etkisini gösteren bir hikaye. Guest film içindeki filmin de yönetmeni rolünde. Çok kahkahalar attırmayan bir komedi, daha çok skeç toplamasına benziyor.

Aklımda kaldı; Jay Leno benzeri gösteri yapılan programda çalan grubun gitaristinin Satriani olmasına şaşırdım. Filmin içindeki Yahudiliğin azaltılıp daha çok izleyiciye hitap etmesini isteyen ve afiş ihtimallerini inceleyen patronlarla olan sahne. Acayip saçlı Hollywood Now programının sunucusu rolünde Fred Willard ve onun yaptığı roportajlar, özellikle adaylığı kaçırdığınız için neler hissediyorsunuz olanı.

Sonuç; film yapılış sürecini konu alan filmleri sevenlere

21 temmuz ctesi gündüz izledim

http://www.imdb.com/title/tt0470765/

Hiç yorum yok: