Arama

25 Temmuz 2007 Çarşamba

The Great Raid (2005)

** Er Ryan'ın yeniden çevrimi mi **

Konusu şöyle; 1942 yılında bir önceki senenin sonunda Pearl Harbor'un ardından Amerika İkinci Dünya Savaşına girmiştir. Truman önceliği Hitler'in yokedilmesine verince Filipinler'de çok sayıda Amerikan askeri esir olarak Japonların eline düşer. 3 yıl sonra savaşın sonuna doğru artık bu esirlerin kurtarılma zamanı gelmiştir, Rangerlardan oluşan bir bölük harekatı planlar ve uygulamaya çalışır.

Ne anladım; gene tek taraflı anlatılan bir askeri hikaye. Flags Of Our Fathers'la karşılaştıran yorumlar okudum ama bu film onunla aynı kulvarda değil. Bu film bir kurtarma operasyonunun olabildiğince dramatize edilmiş bir versiyonu. Zaten başlangıçtan ve adından filmin sonunda büyük bir baskın olacağını biliyoruz ve başarılı olacağını da tahmin etmek güç değil. Geri kalanı karakterlerin ilgi çekici olmasına ve nasıl işlendiğine bağlı ki bu film bu kısmı pek başaramıyor. Oyunculuklar da çok donuk.

Aklımda kaldı; Albay Mucci'nin baskına gidecek askerleri seçerken en önemli kriterin Ateist olmaması olduğunu söylediği sahneden itibaren ilgimi yitirdim. Ateist adam akıllıdır zaten, orduya girmemeye çalışır, girerse de böyle bir göreve gitmemeye çalışır.

Sonuç; Amerikalıları yaptıklarının haklı olduğu konusunda ikna etmeye çalışan bir saçmalık daha

25 temmuz çarşamba gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0326905/

Hiç yorum yok: