Arama

14 Temmuz 2007 Cumartesi

300 (2006)

*** This will not be over quickly! You will not enjoy this! I am not your Queen! ***

Konusu şöyle; Pers kralı Xerxes kendisini tanrı kral ilan etmiş ve dünyanın hakimliğini istemektedir. Spartalılara kendi üstünlüğünü kabul edip önünde eğilmeleri isteğini bir elçi ile gönderir. Sparta kralı Leonidas reddeder, bunun üzerine milyonluk bir ordu üzerlerine gelmeye başlar. Leonidas'ın savaşa girmek için izin istemek zorunda olduğu ucubeler gizlice aldıkları rüşvet sayesinde kabul etmeyince 300 adam toplayıp dev orduyla savaşmak üzere yola çıkar.

Ne anladım; doğudan gelen büyük tehdite ülkeler birer birer boyun eğerken Leonidas önderliğinde Spartalıların verdiği savaş sonuçta batı dünyasının doğuya karşı verdiği özgürlük mücadelesinin ilham kaynağı oluyor. Hikayenin tamamen Spartalılar gözünden anlatılması bunun mazereti olabilir mi bilemiyorum ama bana da tamamen "bakın vahşi doğuluları ancak savaşarak durdurabiliriz" demeye getiren Bush çığırtkanı bir film gibi geldi. Sin City gibi görsellik açısından gene çok başarılı bir çizgiroman uyarlaması.

Aklımda kaldı; son jenerik animasyon şeklinde bir savaşı gösterirken bir yandan da mızrakların üzerinde isimler geçiyor. Savaş sahneleri başarılı.


Sonuç; izlemesi zevkli, mesajları gerzekçe bir savaş propagandası

14 temmuz gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0416449/

Hiç yorum yok: