Arama

5 Temmuz 2007 Perşembe

Smokin' Aces (2006)

*** En iyi kiralık katil kazansın ***

Konusu şöyle; Israil Buddy isimli Las Vegas'ın en başarılı şovmeni mafya ile içiçe geçen yıllardan sonra onlar aleyhine tanıklık etmek üzere F.B.I. ile anlaşmaya karar verir. Bunun üzerine babalardan Sparazza onun öldürülmesi için tüm kiralık katil camiasına çağrıda bulunur ve iyi bir ödül koyar. Bir yandan detektifler Israil'i korumaya çalışırken neredeyse tüm dünya da onu öldürmek için harekete geçer.

Ne anladım; Ray Liotta ve Ryan Reynolds ile açılan filmde ciddi bir kaliteli oyuncu enflasyonu var. Her köşeden sevdik bir karakter çıkıyor. Jason Bateman, Matthew Fox, Andy Garcia, Ben Affleck vs. Hikaye çorba gibi, çok birşey anlaşılmıyor. Lucky Number Slevin, Oceans 11,12,13 serisi tadında bir anlatım var. Joe Carnahan havalı bir film yapmayı başarmış, görüntüler çok başarılı. Çok hikaye ve aşırı miktarda karakter var, senaryo üstünkörü hikayeler anlatıyor, sonuçta da iyi toparlayamıyor.

Aklımda kaldı; deodorantlardaki alüminyumun Alzheimer hastalığının sebeplerinden olduğunu düşünülüyormuş. Filmin adından yarış arabaları ya da uçaklarla ilgili Michael Bay tarzı bir film sanmıştım hiç alakası yok. Darwin isimli nazinin eski polisi öldürdükten sonra suratını oynatıp özür dilediği sahne.

Sonuç; sıkıcı değil ama kalıcı da değil.

5 temmuz perşembe gecesi evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0475394/

Hiç yorum yok: