Arama

7 Temmuz 2007 Cumartesi

Black Snake Moan (2006)

**** Kara yılan iniltisi ****

Konusu şöyle; karısı tarafından terk edilen eski Bluesculardan Lazaruz - Laz (Samuel L. Jackson) evinin yakınında dövülüp bırakılmış Rae (Christina Ricci) yi bulur. Sevdiği adam olan Ronnie'nin askere gidişiyle tüm kasabanın erkeklerini elden geçirme faaliyetlerine geri dönen Rae'ye yardımcı olmaya karar veren Laz onu uzun bir zincirle kalorifer peteğine bağlar.

Ne anladım; bir önceki sene Hustle & Flow'u yapan Craig Brewer bu sefer de güney amerikanın küçük bir kasabasında kendi kara yılan iniltileri ile boğuşan insanların hikayesini anlatmış. Rae küçükken uğradığı tacizlerin, Laz karısının kendisine bir çocuk vermemesinin ve sonunda aldatıp gitmesinin, Ronnie'de panik ataklarının doğurduğu psikolojik sorunlarını atlatmaya çalışıyor. Her üçü de (evet Justin Timberlake de dahil) güzel oynuyor. Sıkıntı veren dramatik uzatmalara girmemesi sonu için iyi olmuş. Biraz hızlı çözülüyor film ama diğer yollara girse (Ronnie arkadaşının yaptıklarını öğrense, Laz'ı vursa vs.) neler olabileceğini zaten başka filmlerde gördük.

Aklımda kaldı; Samuel abimiz bu film için gitar çalmayı öğrenmiş, süper de şarkı söylüyo. Zaten onun şarkılar filmin atmosferini oluşturuyor. Fırtınada Black Snake Moan'u söylediği ve barda sahneye çıktığı sahnelerde olduğu gibi.

Sonuç; bol blueslu seksi bir film.

7 temmuz cuma gecesi izledik. Kuzinim Gamze'nin kınasına Merveyi götürdüydüm. Bir saat kapıda bekledim. Sonra geldik eve çok iyiyim film izleyelim dedi Merve, koyduk filmi 10 dakkada bayıldı.

http://www.imdb.com/title/tt0462200/

Hiç yorum yok: