Arama

22 Haziran 2008 Pazar

Romulus, My Father (2007)

**** Avustralyadan bir aile draması ****

Konusu şöyle; Romulus (Eric Bana) sürekli kendisinden kaçan, aldatan, geri gelen ve sonra yeni baştan başlayan dengesiz karısı Christine'e (Franka Potente) umutsuzca tutkun ve oğlu Raimond ile birlikte çalışarak yaşamını sürdürmeye çalışan bir işçidir. Oğlunu iyi bir okulda okutmak için para kazanmaya çalışırken bir yandan da karısının sebep olduğu duygusal gelgitlerle boğuşur.

Ne anladım; sonradan tanınmış bir filozof/yazar olan Raimond Gaita'nın çocukluk anılarından derlenip toparlanan senaryo, şimdiye kadar tüm kariyeri oyunculuk üzerine kurulu olan Richard Roxburgh tarafından yönetilmiş. Avustralya'dan bir festival filmi tadındaki hikaye müzmin post-partum hissiyatındaki bir anne, onu bir şekilde unutup hayatını başka bir yola sokamayan bir baba ve yavaş yavaş büyüyen oğullarının erkenden olgunlaşması ve onları bağlı oldukları pamuk ipliklerinden sımsıkı yakalamasını anlatıyor. Akıl hastası bir akrabanın kulaktan kulağa fısıltılarla anlatılan hikayesini dinlemek gibi. Angela'nın Küllerini anımsatan acı bir tat. Bana, Potente ve küçük Raimondu oynayan Kodi Smit-McPhee sakin ve çok iyi oynuyorlar. Film de ağır hikayesine rağmen duygularla oynamak yerine aklıbaşında bir anlatıcı gibi görevini yapıyor.

Aklımda kaldı; sidikte yumurta pişirmek mümkünmüş. Annesini uyanık tutmak için heyecanla anlattığı hiç bir olay olmayan masal. Soğuktan uyuyan arıları ısı ve ışıkla uyandırmaları.

Sonuç; ağır bir dram.

22 haziran pazar izledik

http://www.imdb.com/title/tt0462023/

Hiç yorum yok: