Arama

22 Haziran 2008 Pazar

Rogue (2007)

*** Avustralya ne panoramik memleketmiş ***

Konusu şöyle; Amerikalı gazeteci Pete (Michael Vartan) Avustralya'da cevval rehber Kate (Radha Mitchell) liderliğindeki turistik nehir turuna katılır. Gezinin sonuna doğru gördükleri işaret fişeklerinin kaynağını araştırırken devasa bir timsahın bölgesine girerler ve timsah çok sinirlenir.

Ne anladım; Wolfcreek ile çıkış yapan yönetmen Greg Mclean gene Avustralya'da geçen bir korku filmi yapmış. Bu sefer bir manyak katil yok ortada, hatta canavar hayvan filmi olmasına rağmen doğaüstü bir güç tarafından yoldan çıkarılmış bir yaratık da değil kötü karakter. Sadece bölgesine girildiğinde çileden çıkan cüsseli bir timsahı bir grup kibirli turist ve maganda yerlinin karşısına koyup kullanmış McLean. Hikaye önceliği karakter gelişimine veriyor ve ağırdan alıyor, timsahı da çok göstermemeye özen göstererek efektlerini de ekonomik kullanıyor. Neticede çok fazla kan göstermeden sinir bozmaya öncelik vererek geçiyor filmin süresi. Senaryo karakter gelişimine öncelik veriyor dedik ama çok da iyi yapmıyor işini. Vartan'ın karakteri merkezde olmasına rağmen Alias'daki sıkıntılı yüz ifadesini aynen taşıyan varyasyonsuz oyunu sığ kalıyor, neredeyse kamera beni çekmesin de ne yaparsa yapsın demiş. Bu arada o teknenin oraya gitmesine sebep olan fişeklerin hikayesi belki daha ilginç olabilirdi. Doğa görüntüleri en sevilesi yanı filmin.

Aklımda kaldı; the man the legend tişörtü. Timsahın en etkileyici görüntüsü kayaya dayanmış Vartan'a kafayı yan çevirerek hoplamasıydı.

Sonuç; eh işte.

21 haziran ctesi gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0479528/

Hiç yorum yok: