Arama

29 Haziran 2008 Pazar

Hoodwinked! (2005)

*** What the Schnitzel? ***

Konusu şöyle; ormandaki tüm yemek tarifleri çalınmaya başlar ve esnaf teker teker topu atmaktadır. Bir olaydan ötürü sorguya alınan kırmızı başlıklı kız, ninesi, kurt ve oduncudan biri olayların sorumlusu gibidir ama tecrübeli detektif Nicky Flippers aksini düşünmektedir.

Ne anladım; son derece ileri düzeyde bir senaryo. Filmin büyük kısmı aynı olayların dört farklı kişinin bakış açısından anlatılması üzerine kurulu ki bu yanıyla doğrudan sinema tarihinden çok önemli örneklere göndermeleri bariz. Bu açıdan sinemaseverlere ciddi keyif verecek bir malzeme var. Çizimler konusunda ise pek karşılaşmadığımız bir manzara var; ne klasik çizgi filmler gibi elle çizilmişler ne de günümüzün standardı inanılmaz cgi harikaları var. Evet bilgisayarda yapılmış bir animasyon ama ilkel bir uygulama ile kotarılmış. Aslında bu da çok sorun değil, çünkü bu haliyle küçük izleyicileri daha çok çekebilir, aynı zamanda da dialoglarıyla büyük izleyiciler için zeki bir eğlencelik olabilir. Seslendirme kadrosu da çok sağlam (Anne Hathaway, Glenn Close, James Belushi..) Klasik bir masalı artık alıştığımız gibi bir bambaşka bir temele oturtarak da görevini yapıyor ama tam olmamışlık, yeterince ilgi çekici olmama gibi bir dertten kurtulamıyor.

Aklımda kaldı; "Dolph, tie up the brat; Liesel, hold the book; Vincent, get the truck; and Keith, darnit change your name, please, that's not scary and I'm embarrassed to say it. Boris, try that. Keith, ya know, OOOO Watch out for Keith!" Rezervuar Köpeklerinin Wolf karakteri gibi konuşan sakin ve zeki detektif karakteri Nicky Flippers.

Sonuç; idare eder

29 haziran pazar günü izledim

http://www.imdb.com/title/tt0443536/

Hiç yorum yok: