Arama

2 Haziran 2008 Pazartesi

Meet The Spartans (2008)

*** 300 Spartalıdan daha iyi bence ***

Konusu şöyle; Sparta Pers kralının boyun eğme talebini reddedince dünyanın en büyük ordusuna karşı 13 Sparta'lı gönüllü orantısızlığında bir savaş başlar.

Ne anladım; zamanında ZAZ filmleri vardı, sonrasında Wayans biraderler, son senelerde Date Movie, Scary Movie, Epic Movie gibi filmlerle o gelenek devam ediyor. O senenin en çok seyirci toplamış filmlerinden birini seçip o konu etrafında diğer filmlerden espriler serpiştirilerek bir komedi üretiliyor. Benim açımdan o senenin filmi diğerleri hatırlamanın bir yolu. Bu film çok komik olmasa da hangi filmden bahsettiğini ve ne ile dalga geçtiğini bulmak bile bir eğlence. Sadece filmle dalga geçmiyor aynı zamanda popüler tv ve müzik kültüründen de birçok parça var. Eskiden bunları pek tanımazdık ama şimdi Tamam mı devam mı, zartsıtar gibi yarışmaları biliyoruz örneğin. Orijinal filmdeki aşırı testosteron yüküne karşın askerlere gay muamelesi yapması sayesinde kanım ısındı bu filme.

Aklımda kaldı; Grand Theft Auto: Hot Gates. Gerard Butler'ın abartılı aksanını çok güzel kullanmış, artı Spartalıların bembeyaz dişleri süper. Her ölüm çukuruna atılana güldüm, gayet güzel seçimler (Tom Cruise, yarışma jürileri..)

Sonuç; her zevke göre değil

1 haziran gecesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt1073498/

Hiç yorum yok: