Arama

29 Haziran 2008 Pazar

Be Kind Rewind (2008)

**** Siz isteyin biz çekelim ****

Konusu şöyle; VHS devrinde kalmış bir video kiralama dükkanında çalışan Mike'ı (Mos Def) patronu Elroy (Danny Glover) bir geziye giderken dükkandan sorumlu olarak bırakır. Yakın arkadaşı Jerry (Jack Black) elektrik santralini sabote etmeye çalışırken kaza geçirir ve manyetik elektrik yüklenir. Dükkandaki tüm kasetler bu yüzden silinince müşterilerin istediği filmleri kendileri çekip kiralamaya başlarlar.

Ne anladım; Michel Gondry'den sinema sevgisi ile dolu bir komedi. Bir kamera ile bütün dükkandaki talep olan filmleri yeniden çeken ikili, Gondry'nin delice set tasarımları ile gene gönlümde yer etti. Sahneleri çekmek için buldukları çözümler karton arabalar, animasyonları bile kullanmaktan çekinmemeleri ile mükemmel bir oyun oynanıyor orada. Jack Black her rolünde olduğu gibi büyük bir enerji yayıyor ekrandan. Senaryo gereğinden fazla çıtkırıldım kalıyor, dünyanın değişimi, kasetten dvd'ye geçiş, eskiye özlem gibi temaları biraz zayıf şekilde ele alıyor ama zaten Gondry'nin tarzına uygun olarak beklentimiz de sevimli bir rüya görmek olmalı.

Aklımda kaldı; ilk çektikleri film olan Hayalet Avcıları ile iyice zıvanadan çıkıyor film. Jerry'nin gündüz vakti gece sahnesi çekeceğim diye tutturduğu, kameranın negatif tuşunu kullandıkları ve yüzlerinin düzgün görünmesi için fotokopi makinasında suratlarını çekip yüzlerin yapıştırdıkları sahne.

Sonuç; bayıldım

29 haziran pazar günü izledim

http://www.imdb.com/title/tt0799934/

Hiç yorum yok: