Arama

11 Şubat 2008 Pazartesi

Who Killed The Electric Car? (2006)

**** Kim vurduya gitmiş ****

Konusu şöyle; 1996 yılında elektrikle çalışan arabalar Kaliforniya'da yollarda görünmeye başlar. Hatta GM bir seri üretir ve Tom Hanks, Mel Gibson gibi ünlülerin de içinde bulunduğu bir grup müşteriye satmaz ama kiralar. Kullanıcılarının çok memnun olduğu bu araçlar petrol endüstrisi başta olmak üzere birçok faktörün etkisiyle 2000li yıllarda tamamen ortadan kalkar. Bu film bu aracın yok olmasının sebebini bulmaya çalışıyor.

Ne anladım; kendisi de bir dönem EV serisi bir araç kullanıcı olan Chris Paine'in ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi. Araçların toplandığı dönemde eskiden tanıtımında çalışan hostesler, eski kullanıcılar ve endüstriden insanlarla ropörtaj ağırlıklı bir belgesel gerçekleştirmiş. Son aracın sahibinden geri alınması ve bir filonun yokedilmeye götürülmesini de yakalaması olaylara güncellik katmış. Finalde bir yargılama ve suçluyu ilan etme çabası var ki tarafsız kalmadığını açıkça belirtiyor bu sahnelerle. Film olarak çok değerli değil ama içerik olarak önemli ki zaten belgesellerde bu konu daha ön plana çıkıyor.

Aklımda kaldı; piller haricinde herkesin suçlu ilan edildiği son. İnsanlığın hala bu petrole mahkum bırakılması akıl alır gibi değil.

Sonuç; önemli

11 şubat pazartesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0489037/

Hiç yorum yok: