Arama

17 Şubat 2008 Pazar

The Contender (2000)

**** İkimiz de silahlarımıza davranıyoruz, fark şu ki benimkiler dolu ****

Konusu şöyle; başkan yardımcısının ölümünün ardından Amerika Başkanı (Jeff Bridges) yeni bir başkan yardımcısı atayacaktır. İlk güçlü aday olan vali nehire düşen bir arabadan bir kadını kurtarmaya çalışarak yarı kahraman olmuştur ancak kadının ölmesi pek avantajına olmaz. İkinci aday ise ilk kadın başkan yardımcısı olmaya aday güçlü senatör Laine Hanson (Joan Allen). Geçmişlerinin araştırıldığı komitede gençlik yıllarında bir grup seks olayına karıştığını öğrenen Cumhuriyetçi Sheldon Runyon (Gary Oldman) bunun üzerine gider.

Ne anladım; eski film eleştirmeni Rod Lurie'nin bu ikinci uzun metrajı politik bir gerilim. Başta çok güçlü bir başkanı oynayan Bridges ve yarattığı Mr. Burns'ü anımsatan Runyon tiplemesi ile Oldman olmak üzere çok sayıda kaliteli oyuncudan iyi performanslar. Demokrat partinin bir seks skandalı ile boğuşması Clinton'ın Monicagate'ine doğrudan gönderme. Finaldeki başkanın nutuğu haricinde çok bayıcı kısmı yok filmin ve gayet ilgi çekici bir politik gerilim olarak işliyor.

Aklımda kaldı; Gary Oldman ile Christian Slater'ın ilk karşılaştıkları sahnede katlar arasında dolaşan, hoplayan zıplayan nefes kesici plan sekans (sahne değil çekimi nefes kesici) Başkanın bovling salonu.

Sonuç; başarılı

15 şubat cuma gecesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0208874/

Hiç yorum yok: