Arama

10 Şubat 2008 Pazar

Angel (2007)

*** Cahil yazar ***

Konusu şöyle; Angel Deverell bir İngiliz esnafın kızıdır. Hayali; başarılı ve ünlü bir yazar olmak ve Cennet malikanesinde yaşamaktır. Doğal yeteneği ile bir yayımcının dikkatini çeker ve kitapları yayınlanır.

Ne anladım; Fransız sinemasının sıradışı yönetmeni François Ozon kendi gibi sıradışı bir sanatçının yükseliş ve düşüş hikayesini anlatıyor. Melodram sınırlarını iyice zorlayan mübalağalı bir tarzla ele aldığı hikaye gayet sıradan ancak değişik anlatımı ile ilgi çekici oluyor. Angel rolünde Ramola Garai (ki Atonement'te de gene sinir bozucu bir karakter olarak izlemiştik) hiç sevilmeyesi bir karakteri gayet içten canlandırıyor. İlk sahneden izleyici olarak ne mal olduğunu anlayıp zaten karaktere çok da bağlanmıyoruz, ancak sinir bozucu bir tip olmasına rağmen izleyicide nefret de uyandırmıyor. Karakter bana Dogville'in Grace'ini hatırlattı. Ozon'un diğer filmlerine referans olmayacak bağımsız bir çalışması diye düşünülebilir.

Aklımda kaldı; yayımcısı ve eşine romanlarını hiç bir şey okumadan ve araştırma yapmadan uydurduğunu açıkladığı sahneler.

Sonuç; "dandik" olsun diye yapmış Ozon

10 şubat 2008 pazar sabahın köründe izledik

http://www.imdb.com/title/tt0783767/

Hiç yorum yok: