Arama

3 Şubat 2008 Pazar

The Hottest State (2006)

*** En kırık kalp ***

Konusu şöyle; Texas'ta doğan ve annesinin babasını terketmesiyle New York'a taşınan William 20li yaşlarına geldiğinde bir aktör olmak üzeredir. İlk büyük aşkıyla tanışır, tutkuyla aşık olur ve ilk büyük kalp kırıklığını yaşar.

Ne anladım; oyuncu olarak bildiğimiz Ethan Hawke zamanında oynadığı Sunrise ikilemesi tarzında bir filmle 3. kez yönetmenliği deniyor, tıpkı o filmlerdeki rol arkadaşı Julie Delpy gibi. Hem de kendi yazdığı romanı uyarlıyor. Biri aktör biri şarkıcı bir çifti konu alınca sürekli arkaplanda kaliteli müziklerin çaldığı bir ses bandı kaçınılmaz olmuş. Mark Webber yirmili yaşlara gelen ve babası ile hesaplaşma ihtiyacı ile kıvranan genç rolünde başarılı. Hem Sara hem de William, bildik aşk klişe tiplemelerine oturmayan, hareketleri ilk bakışta rasyonel gelmeyen karakterler olarak yazılmış, sonlara doğru William'ın sokakta canlandırdığı Romeo sahnesi filmin ruhuna uyuyor. Ayrılmış çift olarak da Ethan Hawke ve Laura Linney oynuyor.

Aklımda kaldı; Meksika'daki evliliğe giden minik tatilleri boyunca bir sokak şarkıcısının başladığı ve giderek yükselen parça hoştu. En sıcak eyalet Teksas'mış ama orası bile soğuk olabiliyor.

Sonuç; güzel

2 şubat ctesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0496319/

Hiç yorum yok: