Arama

15 Ağustos 2007 Çarşamba

Sunshine (2007)

**** - Icarus.. yap bişeyler.. ****

Konusu şöyle; 2057 yılında güneş Q-Ball denen bir madde ile etkilenir ve sönmeye başlar. Bu maddeyi yoketmek için 7 yıl önce bir ekip gönderilmiş ama başarısız olmuştur. Icarus II isimli ikinci ekip gönderilir, 16 ayın sonunda Merkür civarında önceki ekibin izine rastlarlar.

Ne anladım; her filmde farklı türlere bulaşan İngiliz ekipten bu sefer de bilimkurgu denemesi. Amerikalı kardeşlerine göre çok daha küçük bütçeli olan film öncelikle basit bir hikayeyi merkez alıyor ve çok temiz anlatıyor. Aksiyondan ziyade karakterleri ön plana çıkartarak da gayet ilgi çekici şekilde bir anlatım yakalıyor. Son 15-20 dakikasında ise klasik korkuya dönüşen kısımlarında çuvallıyor. Ama öncesini orijinalliği ve karakterleri ile beğendim, Armageddon gibi bir zırvaya benzer çıkış noktasından iyi bir film de çıkabileceğini gösteriyor. Cillian Murphy gene 28 gün sonra'daki gibi oynuyor pörtlek mavi gözleriyle, Chris Evans ise filmin kilit karakteri.

Aklımda kaldı; Hal benzeri geminin hizmetlisi Icarus. Icarus I den II'ye fırlatılma sahnesi. Gözlem odası ve oraya kafayı takmış psikolog karakteri.

Sonuç; son kısım hariç çok iyi

14 ağustos 2007 gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0448134/

Hiç yorum yok: