Arama

19 Ağustos 2007 Pazar

Breaking And Entering (2006)

*** Kırdın kalbimi ***

Konusu şöyle; Londra'nın King's Cross bölgesinde bir depoyu iş yeri olarak kiralayıp taşındıkları gibi soyulmaya başlayan mimari dekorasyon şirketi ortaklarından Will Francis (Jude Law) girmeye çalışan çocuğu takip ederek evini bulur. Kendi evinde karısının ve otistik çocuğu ile ilişki kurmakta zorlanan Will, kendisini tanıtmadan çocuğun Boşnak göçmeni müslüman annesiyle yakınlaşır.

Ne anladım; Anthony Minghella epik filmlerin ardından Londra'ya dönüyor ve göçmenlerin (bosna'dan göçen ve soygun çetesi haline gelenler ve mimarın karısı gibi İsveç'ten göçenler gibi) etkilerini temele yerleştiren, bir insanın kalbini çalmak da hırsızlık değil midir gibi dandik bir soruyu da araya sıkıştıran İngiliz filmi. Karısı ve kızıyla ilişki kurmaya çalışırken bir sonraki sahnede başka bir kadına deli gibi aşık olarak gösterilmesi kanımca sanki bir ikizi var da iki ayrı adamın hikayesini izliyoruz gibi inandırıcılık sorunu katmış filme. Minghella "İngiliz Hasta"daki incelikli anlatımını çok tutturamamış, çok benzer tonda birkaç hikaye yapay kalmış ama Mike Leigh ve Figgis filmlerinin tadını biraz da olsa veriyor.

Aklımda kaldı; Miro ve çetenin çocuklarının binalarda Yamakasi'deki gibi inanılmaz hız ve çeviklikle kaçtıkları kovaladıkları sahneler.

Sonuç; fena değil

19 ağustos 2007 pazar günü evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0443456/

Hiç yorum yok: