Arama

25 Ağustos 2007 Cumartesi

Bubba Ho-tep (2002)

*** No offense, Jack, but President Kennedy was a white man. ***

Konusu şöyle; Elvis şöhretten sıkılınca kendisine çok benzeyen bir taklitçisi ise yer değiştirmiş, sonra bir kaza geçirmiş ve bir huzurevinde kırık kalçasıyla nerede hata yaptığını düşünerek günlerini geçirmektedir. Ruh emici bir mumya kaldığı huzurevindeki yaşlı insanları birer birer avlamaya başlayınca gizli servis tarafından zenci yapıldığını düşünen Kennedy ile beraber ruhlarını savunmaya ve kahraman olmaya karar verirler.

Ne anladım; kısa bir hikayeden Don Coscarelli tarafında uyarlanan ve yönetilen kendine has fantastik bir hikaye. Sam Raimi'nin Evil Dead'i ile en meşhur B sınıfı film oyuncusu olan Bruce Campbell çok başarılı bir Elvis olmuş. Filmin ilk yarısı çok ilginç; geri dönüşlerle Elvis'in yer değiştirme hikayesi ve huzurevinde yaşadığı yaşlılık problemleri ilgiyle izleniyor ama sonrasında mumya ile dövüş ve b-sınıfı korku filmi finali ve klişelerine girdiğinde kötüleşmese de sıkıcı oluyor biraz.

Aklımda kaldı; taklitçiyi taklit eden Elvis hikayesi. Elvis'in böcekle ilk dövüşü. - Ruh emme günlerin bitti artık pislik! repliği.

Sonuç; çok deli bir hikaye.

24 ağustos gecesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0281686/

Hiç yorum yok: