Arama

21 Ağustos 2007 Salı

The Dead Girl (2006)

*** Korku filmi değil ***

Konusu şöyle; bir kadın cesedinin bulunması ile etkilenen ve değişen yaşamlar hakkında birbiriyle bağlantılı 5 kısa filmden oluşan bir hikaye.

Ne anladım; filmin adı ve afişi nedense korku filmi izlenimi yaratmış bende, izlemeye başlayınca şaşırdım. Sonuçta çok dingin bir seri katil filmi. Değişik bir çalışma çünkü katili bulmaya çalışan polisleri ya da bir kahramanı görmüyoruz, onun yerine kurbanlardan birini bulanları, onu kendi kayıp kardeşi ve kızı sanan bir aileyi, annesini, katilin karısını tanıyoruz, yani bu tür bir cinayetin yarattığı muhtemel etkinin gerçek insanlar üzerindeki etkisini izliyoruz, kurban kız haricindeki karakterler orijinal ama Brittany Murphy'nin canlandırdığı kızgın ama kızına hasta fahişe anne tiplemesi inandırıcılıktan uzak bir klişe. Anlatımı Crash ya da Monster's Ball gibi bağımsız Amerikanlar tadında.

Aklımda kaldı; oyuncu kadrosu sağlam karakter oyuncularından kurulu. Direk cesedin bulunma sahnesi ile başlıyor, ordaki makyaj başarılı. Özellikle katilin karısı karakteri (filmin 3. hikayesi) değişik.

Sonuç; değişik bir deneme ama çok iyi olduğu söylenemez.

21 ağustos salı gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0783238/

Hiç yorum yok: