Arama

11 Ağustos 2007 Cumartesi

Air Guitar Nation (2006)

**** To err is human , to air guitar divine ****

Konusu şöyle; Finlandiya'nın Oule şehrinde her yıl düzenlenen Air Guitar dünya şampiyonasını tesadüfen öğrenen Amerikalı bir çift organizatör ülkelerinin de bu organizasyonda yer alması gerektiğini düşünür ve yarışmada Amerikayı temsil edecek kişiyi bulmak için ulusal bir yarışma düzenlerler.

Ne anladım; Air Guitar denen olay özellikle gitar solo ya da ritm çalarken elinde gitar varmış gibi parçaya eşlik etmek. Bill & Ted'in ustası oldukları bu disiplinin özellikle heavy metale çok önem verilen İskandinav ülkelerinde bir dünya şampiyonası düzenlenecek kadar hastası varmış demekki. Gerçekten enstrüman çalmak yerine çalıyor rolü yapan birinin performansını izlemek başta çok saçma geliyor ama sonuçta düşününce bu durumun dans etmekten bir farkı da yok gibi. Müziği hissetmek, coşmak ve insanlara bu duyguyu geçirmek amaçlı çok eğlenceli bir faaliyet. Yarışmanın gediklisi C-Diddy ilginç bir tip, müzmin ikinci Bjorn Turoque (Bjorn to rock diye okunuyor adı) daha da deli bir adam.

Aklımda kaldı; Motörhead'in "Ace Of Spades"i. Herkesin elinde bir hava gitarı olsa silah tutacak boşta eli kalmaz insanların diyen, iki kez kaybettiği halde usanmayıp dünya şampiyonluğuna katılmak için de bağış toplayan ruh hastası Turoque sonrasında bu filmin tema müziğini de yapmış, kitap yazmış.

Sonuç; çok eğlenceli

11 ağustos cumartesi gündüz izledim

http://www.imdb.com/title/tt0799915/

Hiç yorum yok: