Arama

11 Ağustos 2007 Cumartesi

Mr. Bean's Holiday (2007)

**** Pasaportlu tehlike ****

Konusu şöyle; kilise piyangosunda Güney Fransa'ya bir tatil kazanan Mr. Bean yolda bir babanın treninin kaçırmasına sebep olur ve oğlunu sağsalim Cannes'a ulaştırmayı kendine görev edinir.

Ne anladım; 5-10 kelimeyi geçmeyen kelime ile çok az konuşarak filmi tamamlayan Mr. Bean rolünde Rowan Atkinson günümüzün Şarlo'sunu yaşatıyor. İletişim problemli Bean çok kolay çözülebilecek sorunlarını bile bir felakete dönüştürebiliyor, çok sevimli ya da çekici bir görünümü de yok ama acındırmaya düşmeden güldürmeyi de başarıyor. Utandığımız zevklerimizden olan bu seri bana özellikle Jerry Lewis'in filmlerinin keyfini veriyor.

Aklımda kaldı; Willem Dafoe'nun canlandırdığı egosantrik yönetmen Carson Clay tiplemesi ve onun "sanatsal" filmi. Jeneriğinde her cümlede Carson Clay adı geçiyor, her karede o var. Finalde "La Mer" şarkısının tüm sahil tarafından eşlik edilerek söylendiği sahne. Hemen öncesinde Mr. Bean'ın sahile ulaşmak için farkında olmadan arabaların üstüne basarak yola indiği sahne klasik komedilere yakışan şık bir sahne.

Sonuç; beklentileri aşıyor.

11 ağustos cumartesi gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0453451/

Hiç yorum yok: