Arama

17 Ağustos 2007 Cuma

Harry Potter And The Order Of The Phoenix (2007)

*** Bu Harry adam olcak da biz göremeyeceğiz ***

Konusu şöyle; bir önceki bölümün sonunda ezeli düşmanıyla cebelleşen Harry bu bölümün başında ruh emicilerin saldırısına uğrar ve sıradan insanların yanında sihir yapmak zorunda kalır. Hem Voldemortun yaşadığına çevresindekileri inandıramayan hem de Muggle'ların arasında sihir yaptığından dolayı mahkemeye verilen Harry bir yandan da ergenliğe geçiş döneminde sinirli bir adam olur.

Ne anladım; 15 yaşımda olsaydım heralde bu serinin hastası olurdum heralde ama belli bir yaşın üzerindeki insanların bu hikayelere gösterdiği ilgiyi anlamakta güçlük çekiyorum. Hikayeyi bu sefer ilk uzun metrajını çeken İngiliz David Yates yönetmiş. "Serinin en karanlık bölümü" bu filmin eleştirilerinde her bölümde klişe haline gelmeye başladı. Bütün o çatışmaların falan sonunda Harry'nin Voldemort'a "Senin hiç arkadaşın olmayacak, o yüzden kaybedeceksin" gibi zayıf bir repliğe dayanması hayal kırıklığı oldu. Aralarındaki çatışma tam Star Wars'tan kopya hissi veriyor. Bir türlü ısınamıyorum ama oyuncu kadrosu o kadar klas ki kayıtsız kalınacak gibi değil, İngiltere'den ne kadar iyi oyuncu çıktıysa bu seride oynuyor.

Aklımda kaldı; Thames üzerinde uçtukları sahnede. Bu bölümün baş kötülerinden bakanlığın casusu Imelda Staunton'ın karakteri. Bir yerinde ilk filmden de Harry'nin tıfıl görüntüsü çıkıyor, ikisi bir arada çok komik.

Sonuç; bu bölümü de uyuklamadan bitiremedim

16 ağustos 2007 gecesi Trio Premium salonda izledik. Biraz pahalı normal salona göre (17,5 kaat) ama yatak gibi TV koltuğunda izliyon filmi.. En çok aklımda o koltuk kaldı

http://www.imdb.com/title/tt0373889/

1 yorum:

volkan dedi ki...

lam olm sen ne anlarsın büyüden felam, penise enlarcee, pompee de penissee, büyüleri var bilir misin? demek 15 yaşından büyükler nie sevio anlamıomuşsun...bi bardak soğuk su iç geniş açı objektifinin üstüne anlarsın belki o zaman :) tıfıl baba adayı seni...işgillibüzittingil...