Arama

5 Ağustos 2007 Pazar

Mon Homme (1996)

*** Fantezi ile gerçeklik arasında ***

Konusu şöyle; işini severek yapan fahişe Marie sokaklarda yatan evsiz bir serseriye önce yardım eder, sonra aşık olur ve kendisinin pezevenkliğini yapmasını ister. Başta pek ısınamayan Jeannot sonra gider Sanguine isimli bir manikürcüyü ayartıp onu da bu dünyaya sokmaya çalışır.

Ne anladım; yıllara yayılan bir öykü içinde dört karakterin duygularına ve birbirleriyle ilişkilerine odaklanan, yalnızlık, birliktelik arasında gidip gelen bir hikaye. Betty Blue tarzında bir film. İlk izlediğim Bertrand Blier filmi sanırım (Merci La Vie'yi izlemiş olabilirim emin değilim), sıradışı kadın ve erkek karakterlerine ilginç karar verdirerek sıradışı filmler yapan bir adam sanırım. Marie'nin yoldan geçen bir kadını çevirip eğlenmek için fahişelik yapmaya ikna etmesi, barda gördüğü bir adama gidip ondan iki çocuk yapmak istediğini söylemesi ve adamın da biraz mırın kırın yapıp kabul etmesi vs..

Aklımda kaldı; sürekli çalan Barry White'ın sesi. Olivier Martinez'in gittiği iş görüşmesinin sonunda iyice çileden çıkıp işverene kafayı geçirdiği sahne.

Sonuç; sıradışı dramlardan hoşlananlara

5 ağustos pazar gündüz izledim

http://www.imdb.com/title/tt0117073/

Hiç yorum yok: