Arama

5 Ağustos 2007 Pazar

The Sign Of The Cross (1932)

**** İncilden hikayeler ****

Konusu şöyle; M.Ö. 64 yılı. Hristiyanlık yayılmaya çalışıyor ve her yerde büyük baskılarla karşılaşıyor. Roma'yı yakmasının ardından İmparator Neron yangının suçunu da hristiyanlara atıp büyük bir insan avı başlatır. Kraliçenin göz koyduğu önemli askerlerden Marcus'da tesadüfen karşılaştığı Mercia'ya aşık olup onu korumaya çalışır.

Ne anladım; o dönemlerin dev prodüksiyonlarının ardındaki isim olan Cecil B. DeMille'in İncili baz alan filmlerinden biri. On Emir bu filmlerin en bilineni. Laughton ilk sahnede çıkıyor ve Neron'u canlandırdığına dair hiç bir şüpheye düşmeden tahmin yürütebiliyoruz. Claudette Colbert ve Frederic March da dönemin yıldız oyuncuları. Filmin ilk yarısında Marcus'un kıza yaklaşma çabalarını izliyoruz. İkinci yarısında ise görkemli bir arena kısmı var ki çoğunluğu burada geçiyor. O dönemleri konu alan filmlerde olması gerektiği gibi ciddi bir vahşet gösterisi var. İnsan yiyen timsahlar, kafa ezen filler, aç aslanlara atılan çocuklar, gırtlaklara saplanan oklar gibi gore denebilecek sahneler bile var (o zamanlar sansüre takılmış ancak yenilenen versiyonda tekrar eklenmiş bu sahneler). Oscar'a aday olmuş.

Aklımda kaldı; arena sahneleri çok başarılı. Tribünleri dolaşan vinç kameralar bile kullanılmış. Süt banyosu sahneleri. Orgy sahnesinde Ancaria'nın tahrik dansı da kötülüğüyle akılda kalacak bir sahne.

Sonuç; DeMille'i tanımak için

4 ağustos günü izledim

http://www.imdb.com/title/tt0023470/

Hiç yorum yok: