Arama

1 Mayıs 2007 Salı

The Pursuit of Happyness (2006)

**** Amerikan rüyasının peşinde ****

Konusu şöyle; Chris Gardner (Will Smith) yaşamını hiç kimsenin almak istemediği bir tıbbi aleti satarak kazanmaya çalışan ortalama bir Amerika'dır. Önünden geçtiği bir binadaki mutlu görünen insanlara bakıp gaza gelir ve broker olmak için başvurur. 6 aylık eğitim sürecine kabul edilir ama bu sırada bir yandan da para kazanıp en azından gereksinimlerini karşılamalıdır.

Ne anladım; en dibe vuran bir adamın oğluna iyi bir hayat sağlama mücadelesi, aynı zamanda bir şeyi gerçekten istersen ve çalışırsan kazanırsın laf salatası. Çok kötü bir filme dönüşebilecek hikaye italyadan transfer yönetmen ve Will Smith sayesinde başarılı bir ton tutturuyor. Gerçekçi hikaye, birkaç yerde gördüm Bisiklet Hırsızlarına benzetilmiş. Zaten gerçek bir yaşam öyküsü ve Chris Gardner sonunda bir şirket sahibi haline dönüşüyormuş filmin finalinde de şöyle bir görünüyor.

Aklımda kaldı; sürekli koşturan Will Smith. Şu espri hoşuma gitti: Chris iş görüşmesine üstü başı dağınık girer. Patron sorar: "Birisi iş görüşmesine gömleksiz gelse ve ben onu işe alsam ne düşünürdün" Chris: "Gerçekten iyi bir pantolonu olduğunu" 80lerin simgesi rubik kübü.

Sonuç; sıradan hikaye güzel anlatıldığı için bir defalık çekilebilir

29 nisan pazar akşamı evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0454921/

Hiç yorum yok: