Arama

12 Mayıs 2007 Cumartesi

Kader (2006)

**** Kadere bak ****

Konusu şöyle; babasının dükkanında çalışan toy delikanlı Bekir dükkana gelen mahallenin dilberi :P Uğur'a tutulur. Uğur'da tam serseri Zagor'a aşıktır. Zagor'un Uğur'un ailesine bakan adamı öldürüp şehir şehir hapishanelerde gezmeye başlamasıyla bu ekip vazgeçemedikleri tutkularının girdabına düşerler :P

Ne anladım; hep bahsedilen Demirkubuz evreninden Masumiyet'teki Uğur ve Bekir karakterlerinin 15 yıl öncesinin hikayesi. Oyunculukları daha zayıf bir "Duvara Karşı" Türk sinemasının işe yarar bir avuç yönetmeninden biri Demirkubuz. Klasik sinemanın hikayeyi bir doruk noktası ve çözüme ulaştırma kaygılarını gütmeyen, hikayelerini küçük bir parçasına tanıklık ettiğimiz hayat döngülerine dayayan yönetmen, bu filmde de genelde olduğu gibi oyunculukları doğala yakın gösteriyor. O yüzden yadırgadım özellikle kavga bağırış çağırış sahnelerindeki vasatlığını. Ama sinemadaki diğer sahteliklerle değil evimizdeki, sokağımızdaki yaşananlarla karşılaştırmak lazım bazı filmleri.

Aklımda kaldı; finalde başkalarının başına gelenler hakkında konuştukları ve "kader"e bak dedikleri sahne. Siz kendi halinize bakın asıl .. Zeki abimizin gazino patronu olarak çıkıp Bekir'i dövdüğü sahne. Sahneler arasındaki zıplamalarla ki her birinde 1-2 yıl geçmiş oluyor kurguda. İzleyiciyi aktif olmaya iten bir tarz.

Sonuç; Bekleme Odası kadar sevdim bunu da

12 mayıs cumartesi gündüz evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0875595/

Hiç yorum yok: