Arama

14 Mayıs 2007 Pazartesi

Apocalypto (2006)

*** Arı Mayalar ***

Konusu şöyle; Maya krallığının hüküm sürdüğü topraklarda içine düşülen kıtlıktan kurtulmak ve berekete kavuşmak için civar kabilelerden kurban etmek amacıyla esir alan ve saldıran savaşçılar elemanımız Jaguar Pençesini de ele geçirirler. Hamile karısı ve çocuğunu bir kuyuya sallandıran adamımız hayatta kalıp, geri dönüp onları kurtarmaya çalışacaktır.

Ne anladım; öncelikle aksiyon olarak güzel işliyor film. Hiç sıkıcılığa düşmeden uzun süresine rağmen izleniyor güzel güzel. Ama sonuçta hikaye bir Die Hard, Rambo serisinden farklı bir yere gitmiyor. Sıradan adam, koşullar zorlaşınca ailesini kurtarmak için aslan kesilir. Karşındaki düşmanın uyguladığı şiddete göre senin de tedbirler almanda bir sakınca yok diyen tipi bir Mel Gibson vahşeti. Başta domuzları avladıkları yöntemleri sonunda düşmanlarına karşı kullanmasını onaylamamız bekleniyor falan filan.. Final ne öyle, biz geldiğimizde zaten Mayalar birbirine kıyıyordu, insan doğası böyle falan mı demeye çalışıyor?

Aklımda kaldı; Jaguar Pençesinin şelaleden atlayıp kurtulup yukarıdaki takipçilerine atıp tuttuğu, sonra onların da atladığını görünce yüzündeki ifade.

Sonuç; izlenmesine izlenir de ..

6 mayıs pazar evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0472043/

Hiç yorum yok: