Arama

6 Mayıs 2007 Pazar

Rocky Balboa (2006)

**** Acaba ölecek mi? ****

Konusu şöyle; İtalyan Aygırı eski şampiyon Rocky Balboa artık yetmiş yaşlarına gelmiş, Adrian'ı birkaç yıl önce kaybetmiş, hala Paulie ile takılan, kendi İtalyan restoranında isteyen olursa dövüş hikayelerini anlatan, oğlu ile arasında istediği ilişkiyi oluşturamayan yaşlı bir adam haline gelmiştir. Ağır siklet boks şampiyonu ile Rocky'i farklı dönemlerin dövüşçüleri olmasına rağmen bilgisayar animasyonu ile dövüştüren spor basınından ilham alan menajerler bunu paraya çevirmek için gerçek bir dövüş organizasyonu teklif ederler.

Ne anladım; beşinci filmle hiç kimseyi tatmin etmeyen bir final yapan Rocky karakteriyle bu şekilde vedalaşmak istemeyen Stallone bu hikayeyi çıkarmış, gerekli destekle de filmi yapmış. İyi de yapmış. İlk filmlerin havasını yakalayan filmde dört hikaye var. Rocky'nin bir kenara bırakılmayı ve yaşlanmayı kabul etmeme hikayesi, oğlunun babasının isminin gölgesinden kurtulma isteği, şampiyon Dixon'ın kendini topluma kabul ettirme çabaları ve Rocky'nin Marie ve oğlu ile ilişkisi var. İzlerken eski filmleri izlediğim zamanlar geldi aklıma. Zaman gerçekten de çok hızlı geçiyor. Film boyunca finalde ölecek mi acaba düşüncesi insanı bırakmıyor. Diyaloglar bazı kısımlarda iyice basit kaçıyor. Gereksiz sahnelerle uzatılmamış derli toplu hikayesini anlatıp gidiyor Rocky.

Aklımda kaldı; baba ile oğlunun tartıştıkları sahnede öyle iyi yakalamış ki ağız hareketlerini oğul rolündeki eleman gerçek baba oğul gibi görünüyorlar. Rocko gene et dövüyor, merdiven tırmanıyor, tek kolla şınav çekiyor. Son jenerik akarken aynı merdivenleri tırmanan ve Rocky hareketleri yapan insanlar görünüyor.

Sonuç; Rocky serisi için enfes bir final.

6 mayıs pazar akşamı evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0479143/

Hiç yorum yok: