Arama

20 Mayıs 2007 Pazar

I'm A Cyborg But That's OK (2006)

*** Kahve makinası selam söyledi ***

Konusu şöyle;
Bir cyborg olduğunu düşünen, bu sebepten artık yemek yemeyen ve yapılış amacını bulmaya çalışan Young-Goon akıl hastanesine kaldırılır. Burada insanlardan sürekli birşeyler çalan Park Il-Sun ona yardımcı olmaya çalışır.

Ne anladım; filmin türü romantik komedi olarak geçiyor ama kesinlikle Amerikan tarzını beklemeyin. Mizah filmin güçlü tarafı değil. Daha çok Boş Ev'deki gibi bir aşk hikayesi var. Yönetmenin intikam üçlemesi ile de çok alakalı bir film değil bu. Özellikle finali pek havada kalıyor. (Okuduğum bir yoruma göre uzaktan göründükleri son karede sevişiyorlarmış, zaten açık havada olduklarına göre hastaneden bırakılmış olmaları gerek ve birbirlerini bulmuş oluyorlar bu durumda. Yersek..)

Aklımda kaldı; giriş jeneriği ile başlayan çok güzel bir görsellik var bir kere. Adamın kızın sırtına pirinci öğütüp ihtiyacı olan elektrik enerjisine dönüştüren aygıtı yerleştirdiği! sahne. Sonrasında bozulursa kendisini çağırması için verdiği kartta "Ömür boyu garanti" yazması. Çalınanlar arasındaki pinpon vuruşu, merhamet. Ayak parmaklarının güç seviyesini göstermesi.

Sonuç; biraz hayalkırıklığı.

20 mayıs 2007 pazar evde tek izledim. merve pamukova'da. Sabri dede'nin dün cenazesi vardı :(

http://www.imdb.com/title/tt0497137/

Hiç yorum yok: