Arama

29 Nisan 2007 Pazar

The Fountain (2006)

***** Finish it *****

Konusu şöyle; karısı Izzy ölümcül bir kansere yakalanmış olan Dr. Tom tüm zamanını onu kurtarabilecek bir çözüm bulmaya adar. Izzy yazdığı Fountain isimli kitabında 500 yıl öncesinde ölümsüzlük ağacını bulması için kraliçe tarafından görevlendirilen bir şövalyenin, Tomas'ın hikayesini anlatmaktadır. O günün 500 yıl sonrasında ise ölümü kabullenemeyen ve çevresindeki herşey yokolduğu halde hala ölümsüzlük ağacından parçalar yiyerek yaşamaya devam eden ve sevdiği kadını tekrar hayata döndürmeye çalışan Tommy vardır.

Ne anladım; Requiem For A Dream ve Pi'yi yapan Darren Aranofsky kardeşimiz gene kendini aşmış. Transandantal film denilebilir. Ölümü sorgulayan, ölüm gerçekten bir son mudur yoksa sonraki aşamaya geçiş midir çevresinde dönen bir hikaye.

Aklımda kaldı; kabaca yukarıdaki gibi bir konusu olan hikaye herkes tarafından farklı yorumlanabilir. Ben okuduklarımdan beğendiğim bir yorumu yazayım. Günümüzde karısını kurtarmak için seferber olan, maymunları ameliyat ederek ölüme çare bulmaya çalışan ve karısıyla iletişim kuramayıp ihmal eden Tom'a ulaşabilmek için karısı kitap yazar ve hikayenin sonunu kendisinin tamamlamasını ister. Gelecekteki Tom ise ölümün hayat döngüsü için gerekli olduğunu kabullenene kadar her geçen sene için vücuduna ağaç halkası gibi bir yüzük halkası dövme yapar. Yüzüğün kaybolması Tom'ın hayatın ve birlikteliğin gerçek anlamından uzaklaşmasını simgeliyor.

Sonuç; şaheser. (Tekrar izlenip üzerine okunmayı hakediyor.)

28 nisan 2007 ctesi akşamı evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0414993/

1 yorum:

Ongun dedi ki...

çok ağır, iz bırakan bir film.