Arama

23 Nisan 2007 Pazartesi

The Science Of Sleep (2006)

**** Distraction is an obstruction for the construction ****

Konusu şöyle; babası annesini terk ederken onunla birlikte giden, babasını kalp krizinde kaybeden ve annesinin yaratıcılığını sergileyebileceği bir iş vaadiyle geri dönen Stephane (Gael Garcia Bernal) annesine ait apartmana yerleşir. Son derece hayalperest olan ve gerçekle hayal arasında gidip gelen Stephane karşı komşusunun arkadaşından hoşlanır, komşusu da ondan.

Ne anladım; Charlie Kaufman'nın yazdığı Eternal Sunshine Of The Spotless Mind isimli şaheserin arkasındaki yönetici beyin Michel Gondry bu sefer tek başına bir filme imza atıyor. Filmin büyük kısmının geçtiği apartman dairesi Gondry'nin 15 yıl önce yaşadığı evmiş. Stephane karakteri de Gondry'i temsil ediyor belli ki. Stephane ve Stephanie arasındaki ilişki Eternal Sunshine daki gibi gelgitlere sahip, problemli ama tutkulu ve gerçekçi bir ilişki.

Aklımda kaldı; girişteki rüyanın formülünü verdiği Stephane TV sahnesi. Rüya sahneleri çok güzeller. Stephane'nın yarattığı felaketoloji takvimi ve ondan dolayı kazandığı başarıya teşekkür konuşmasında "Felaketzedelere teşekkür ederim onlar olmasa başaramazdım" dediği sahne. İkisinin birlikte bulutları akortla tavana tutturdukları, selofandan su ürettikleri sahne.

Sonuç; sevilecek ya da nefret edilecek filmlerden. Herşeyin açıkça gösterilmesini seven aşırı gerçekçilere göre değil.

23 Nisan 2007 ptesi gündüz evde izledik. Yaşasın 23 nisan

http://www.imdb.com/title/tt0354899/

1 yorum:

kilavuzkarga dedi ki...

ya süper bir filmdi... tekrar izliciim... Hele felaketler takfimi projesi... Bu ara aha bu da hayal dünyasi ile gerçek dünyayı birbirine karıştıran şizofren oyuncu muhabbeti... aynen söylüyorum... tamam sinema bunu çok sevdi ama yeter be kardeşim...