Arama

12 Nisan 2007 Perşembe

The Good Shepherd (2006)

*** Yalancı çoban ***

Konusu şöyle; Edward Wilson (Matt Damon) babasının küçükken intihar ettiğini görmüş, Yale'de okurken devletin yüksek kademelerinin yolunu açan bir klüb kabul edilmiş, gençlik döneminde gerçekten sevdiği yerine hamile bıraktığı bir kadınla evlenmek zorunda kalmış, vatanını herşeyden önde tutan, duygularını belli etmeyen sessiz bir adamdır. Bir generalin yönlendirmesi ile bu adamın nasıl CIA'in kuruluşunda rol oynadığını izleriz.

Ne anladım; Robert De Niro Amerika tarihi ile ilgili bir politik hikaye anlatıyor. İkinci dünya savaşının sonunda ilk deniz aşırı görevine gidişi ve soğuk savaş yıllarında dünya polisliğine kendi kendini atayan Amerikanın biraz kirli yüzünü anlatmaya çalışıyor. Oyuncu seçimlerinin çok başarılı olmadığını düşünüyorum. Angelina Jolie'nin bir genç kız rolünde oynamaması lazım artık. Matt Damon'da fiziksel değişimleri gösterebilen bir oyuncu değil. 15-20 yıllık farklar olan sahnelerde renk, makyaj hiç farklı gelmeyince kafalar karışıyor. Altta yazan tarihlere dikkat etmek zorunda kalıyoruz ki bu tarz bir film için çok eksi puan.

Aklımda kaldı; Sahte olduğu düşünülen ajana LSD verildikten sonra Amerikanın neden kendi gücünü sağlayabilmek için Sovyetleri öcü gibi göstermeye ihtiyacı olduğuna dair konuşması. Şişelerin gemilerin içerisine nasıl sokulduğunu görüyoruz filmde, bu iş aynı zamanda Wilson'ın karakteri hakkında da hemen izleyiciye ipucu veren bir olmuş.

Sonuç; uzun, sıkıcı, iyi oyunculuklar ama dağınık bir anlatım.

12 nisan perşembe sabahı dün gece uyuyakaldıydım tamamladım. Bugün teyzem dizinden ameliyat oldu.

http://www.imdb.com/title/tt0343737/

Hiç yorum yok: